HomeLidershipPse gratë serioze janë më të zgjuara?
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Pse gratë serioze janë më të zgjuara?

Nëse njerëzit ankohen për ju se nuk të qesh buza kurrë, lërini të flasin dhe merreni si kompliment. Shkencëtarët thonë se gratë që zakonisht kanë humor të keq janë gjithashtu më të zgjuara, kështu që tani e tutje, mos u ndjeni sikur duhet të jeni një person që sillet gjithmonë mirë dhe me pozitivitet.

Në vend të kësaj, mirëprisni anën tuaj serioze me krahë të hapur dhe llogariteni atë si një bekim. Ne do t’ju shpjegojmë rezultatet e studimit që konkluduan se të qenit pak serioze, mund të veprojë në avantazhin tuaj.

Pse të qenit me pa humor ju bën më të zgjuar

Një hetim i plotë i udhëhequr nga shkencëtarë të Universitetit të New South Wales dhe Universitetit Stanford arriti në përfundimin se gratë që kanë patur përvojë të vështirë zakonisht janë më inteligjente. Rezultati u bazua në faktin se kur gratë bëhen serioze, jo vetëm që marrin vendime më të mira, por ato gjithashtu kanë një kujtesë më akute për të nxitur fakte dhe detaje nga mendja e tyre. Një humor i keq karakterizohet nga një negativitet në të menduar, gjë që i bën njerëzit më të vetëdijshëm për gjërat të cilat i rrethojnë. Kjo është arsyeja pse kur një grua nuk është në humor, ajo ka tendencë të përqëndrohet dhe të arsyetojë intensivisht për atë që sheh, mendon dhe bën në atë moment. Këto gra kanë një gjendje neutrale të vazhdueshme në personalitetet e tyre, gjë që u lejon atyre të kushtojnë më shumë vëmendje dhe të jenë më të zgjuara në fusha të ndryshme në jetën e tyre. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur ato duhet të marrin vendime të rëndësishme ose të gjejnë zgjidhje për problemet e vështira profesionale, sociale ose të biznesit, sepse ato analizojnë me qetësi, në vend që të përdorin arsyetimin sentimental.

 

Njerëzit e gëzuar në mënyrë disproporcionale janë më impulsivë.

Studimi gjithashtu shqyrtoi se si reagonin njerëzit e gëzuar kur përballeshin me një situatë që kërkonte vendimmarrje ose ekzaminim dhe zbuloi se ata kanë një avantazh: Ata janë më krijues. Sidoqoftë, kjo mund të mos jetë e dobishme nëse ata janë tepër të lumtur, sepse ky gëzim zakonisht i bën ata të marrin vendime impulsive dhe të pakujdesshme, të cilat nuk janë të menduara mirë. Kështu që, në fund të fundit, kjo mund të çojë në një vendimmarrje të keqe, e cila mund të sjellë pasoja negative, dhe, në disa raste, edhe shkatërruese.

Po sikur të mos jesh një shpirt i zemëruar?

Dihet që njerëzit nuk jetojnë gjatë gjithë kohës të zemëruar ose të lumtur; gjendja shpirtërore ndryshon në varësi të asaj se çfarë na sjell çdo ditë dhe zakonisht është e përkohshme. Por studimi tregon se është e dobishme të mbani një qëndrim serioz kur përballeni me një problem ose duhet të merrni një vendim të vështirë. Negativiteti juaj i brendshëm do t’ju bëjë të përqendroheni në çdo detaj të situatës dhe të merrni parasysh se cila rrugë është më e mira për të ndjekur. Pasi të keni arritur një zgjidhje për problemin në fjalë ose më në fund të merrni një vendim, mund ta vendosni përsëri një buzëqeshje në fytyrën tuaj.

 

Një temperament i keq është i dobishëm, por mund të jetë i dëmshëm.

Përveç se kanë aftësi më të mira për analizë dhe gjykim, vajzat “inatçore” kanë tendencë të zhvillojnë aftësi të shkëlqyera drejtuese, gjë që u lejon atyre të menaxhojnë ekipe në mënyrë më efektive. Por jo gjithçka është një plus. Të qenit në një gjendje të pafundme të nervozizmit dhe negativitetit mund t’i bëjë njerëzit të stresohen më shumë dhe madje t’i çojnë ato në kushte shqetësuese si depresioni. Kjo është arsyeja pse ekspertët që kryenin studimin rekomanduan se këto karaktere duhet të përpiqen të ekuilibrojnë emocionet e tyre në mënyrë që temperamenti i tyre të mos përfundojë duke dëmtuar cilësinë e tyre të jetës.

Previous article
Next article

Të fundit