HomeBotimeHulumtimeKëshilla për fëmijë të gëzuar
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Këshilla për fëmijë të gëzuar

1.Luaj me femijen

Te iniciosh,nxisesh dhe te luash me femijen eshte vertet moment i arte plot vlere per te.

 

2.Motivoje me fjale

Fjalet e embla, inkurajuese jane krahe endrash dhe shkalle arritjesh, ata fokusohen dhe ecin me to.

 

3.Provo gjera te reja

Te jesh me femijen ne eksperiencat e reja e ben ate te perfitoje aftesi te reja,pjekuri e mposhtje te frikes.

 

4.Lumturohu me te/si ai

Lejoje veten te lumturohesh nga arritjet e femijes.  Luaj,  qesh, gezohu, kerce, klith me te.

 

5.Jepi pergjegjesi individuale

Trego besimndaj femijes kur ai ndermerr nje detyre,angazhim personal

 

6.Kerko mendimin e tij/saj

Trajtoje te rendesishem,merr ne konsiderate ate cfare femija thote.

 

7.Tregohuni te sinqerte

Kur flisni,tregoni apo shpjegoni dicka femija e kupton sinqeritetin tuaj. Kjo e ben ate besim plote e jo dyshues.

 

8.Jini te shoqerueshem dhe komunikues

Nxitini femijet te jene te hapur,keshtu ata do te arrijne potencialin e tyre.

 

Të fundit