spot_img

Artikuj të ngjashëm

Miqësia e Vërtetë

Lidhja e dashurisë dhe bashkëpunimit që ne ndajmë me miqtë tanë të vërtetë ka shumë më tepër forcë sesa koha, distanca dhe dallimet, kjo është arsyeja pse i kapërcejmë të gjitha vështirësitë së bashku.

Në dallim nga shumë njerëz që kalojnë në jetën tonë, miqtë e vërtetë mbeten. Nga kontaktet e para, ne e kuptojmë se ata janë njerëz të ndryshëm dhe ne mund të mbështetemi tek ta në çdo situatë.

Me kalimin e kohës, besimi zhvillohet, intimiteti rritet dhe ne e kuptojmë se këta njerëz, të cilët ishin thjesht të panjohur, përfundojnë të pushtojnë një hapësirë të veçantë në zemrat tona, për shkak të besnikërisë, kujdesit dhe dashurisë për ne.

Miqtë e vërtetë mbeten gjithmonë.

Pavarësisht nga mangësitë tona, ditët e këqija, pikat e kthesës që merr jeta dhe distanca që na ndan, ata insistojnë të qëndrojnë me ne dhe tregojnë se nuk do të jemi kurrë vetëm.

Ata na ngushëllojnë kur zemrat tona janë thyer, flasin keq për punët e këqija që kemi pasur, na mbrojnë nga gojët e liga dhe na mirëpresin sa herë që kemi nevojë për një shtëpi.

Ata tregojnë dita ditës se është e mundur të dashurosh dikë për një jetë të tërë dhe të jesh pranë, pa pretendime dhe egoizëm. Me këta miq, ne i ndajmë të gjitha fazat e jetës me besimin se nuk do të gjykohemi dhe se gëzimi ynë gjithmonë do të vlerësohet, kurrë nuk do të ketë zili.

Në disa raste, miqtë tanë janë më të pranishëm sesa familjet tona. Përkushtimi i tyre na bën të zhvillojmë një dashuri të madhe për ta, më e madhe se të gjitha sfidat që mund të takojmë në këtë marrëdhënie.

Miqësia është një dashuri që nuk vdes kurrë, sepse miqtë tanë gjithmonë gjejnë një mënyrë të rikthehen në jetën tonë. Për dallim nga shumica e njerëzve, ata nuk dekurajohen, ata na duan në çdo kohë dhe nuk lejojnë që asgjë të jetë më e fortë se ndjenja që ne ndajmë.

Të kesh miqësi me disa njerëz është një nga privilegjet tona më të mëdha, sepse ata na tregojnë çdo ditë se na duan dhe insistojnë të na rrethojnë.

Miqësia është një dhuratë nga Zoti, një ndjenjë që na forcon dhe na lejon të pushtojmë botën. Të kesh një mik do të thotë të kesh dashuri që nuk do të vdesë kurrë.

Ky është një nga bekimet më të mëdha të jetës tuaj!

Të fundit