HomePersonalitetiPersonaliteti Tëheqës
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Personaliteti Tëheqës

A ke një personalitet tëheqës? Merre vesh tani nëpërmjet këtyre 12 shenjave dhe karateristikave:

Je një dëgjues fantastik

Ti mund të mendosh se njerëzit karizmatikë janë të tillë sepse dinë të prëdorin mirë fjalën, por më shumë ka të bëjë fakti se çfarë bëjnë ata kur nuk janë në qendër të vëmendjes. Kur shikon fillimisht një njeri karizmatik, është mjaft e dukshme se si ata e bëjnë të ndihet personin që kanë përballë, që është edhe një nga sekretet e të qënit karizmatik.

Nëse vepron duke shfaqur interes në të tjerët, ata do të kenë një përshtypje më të mirë për ju ndaj dhe njerëzit karizmatikë janë dëgjues të paparë. Mbajtja e kontaktit me sy, përkulja drejt tyre, injorimi i telefonit e bën folësin të ndihet si personi i vetëm në atë ambjent.

Bën pyetje që pasojnë njëra-tjetrën

Dëgjuesit aktivë nuk presin vetëm që të kalojnë koha deri sa të pyesin përsëri, ata me të vërtetë duan tja dinë se çfarë ka për të thënë personi që kanë përballë. Të dëgjosh nuk është vetëm “A e dëgjova tingullin që më erdhi në vesh? Por a mund ta deshifroj.” Të biseduarit duhet të përfshijë më shumë interesin tënd ndaj informacioneve të tjetrit dhe të kërkosh për sqarime të mëtejshme.

Bërja e pyetjeve të siguron që ti po e kupton në mënyrën e duhur tjetrin si dhe të ndihmon që të kuptosh më mirë personin që ke përballë dhe të ndërtosh forcën tënde tërheqëse.

Ti mund të bësh që zëri yt të dëgjohet

Njerëzit karizmatikë janë dëgjues të mirë por ata gjithashtu të ndërpresin kur duan të dëgjohen nga të tjerët. Por kleçka është se duhet ta bësh ndërprerjen me kujdes dhe interesante. Ndërprit vetëm kur të kesh një ide të fuqishme për ta ndarë me të tjerët dhe mbaje në linja pozitive , kështu që të tjerët nuk do të mërziten nga ndërprerja e bërë.

Gjithashtu siguroju që të flasësh me zë të lartë të mjaftueshëm për të krijuar impaktin. Njerëzve të rezervuar ju duket sikur po ngrenë zërin dhe po bërtasin për të arritur në nivelin e zërit të komunikimit që është normal për të tjerët.

Je i gatshëm të shfaqësh emocionet

Personat me personalitet magnetik nuk rrinë me fytyrë të ngrirë kur shprehen për veten e tyre. Cilido qoftë emocioni, mënyra më e drejtë është që të përputhen fjalët që po përcjell me shprehitë e fytyrës. Njerëzve u pëlqen ti dinë ngjyrat tuaja të vërteta, kështu që të shprehurit se si ndihesh do të bëjë që të ndërlidhesh më mirë me tjetrin.

Ke reagime të përmbajtura

Nga ana tjetër, të njohësh të filtrosh emocionet e tua sipas tipit të situatës tregon karizmë. Ka të bëjë me të qenit të vërtetë që supozohet të jesh transparent me atë që përcjell jashtë. Nuk ka rëndësi se sa i nevrikosur jeni, për momentin mund ta përmbash zemërimin tuaj pa krijuar një skenë aq të madhe.

Dukesh i gëzuar edhe kur nuk je duke buzëqeshur

Nëse ke një pamje në fytyrë që tregon miqësi dhe mirëpritje, do të dukesh më i ëmbël dhe më i arritshëm për të tjerët. Por nëse dukeni me një pamje si të ngërdheshur edhe nëse je i lumtur, njerëzit do ta keqkuptojnë emocionin tënd.

Dil përpara pasqyrës. Nëse fytyra juaj në gjendje pushimi duket e palumtur, bëj një përpjekje që të ndryshosh shprehitë e fytyrës tënde pasi do të kesh rezultat fantastik më pas në bashkëbisedime. Do ta kuptosh se si fytyra juaj do të krijojë një qëndrim të gëzuar më pas edhe pa buzëqeshur.

Tregon dhembshuri edhe pa folur

Personat karizmatikë nuk e shprehin dhembshurinë e tyre vetëm me fjalë por ata gjithashtu e hapin zemrën e tyre edhe kur po ju dëgjojnë. Specifikisht, ato emocione vijnë sipas ndjenjave që personi përballë po shpreh. Fytyra jote mund të shprehë mërzi dhe dhembshuri dhe nuk ke nevojë të thuash asgjë, pasi personi përballë do ta ndjejë atë.

Përdor gjeste të duarve

Gjuha e pjesës së sipërme të trupit, si mbajtja e kokës drejt, ngritja e qosheve të gojës, dhe përdorimi i duarve  të bën të dukesh një person më i gëzuar dhe më i lehtë. I bën njerëzit që të dëgjojnë të ndihen më euforikë. Jo vetëm që do të dukesh më interesant për të tjerët por do të fillosh të ndihesh edhe vetë.

Mban kontaktin me sy pa u dukur i frikshëm

Kontakti me sy tregon që po e dëgjon tjetrin, gjë që tregon edhe se ti do tia dish për atë që tjetri do të thotë. Por edhe të parit me dy të ngulur drejt tjetrit mund ta bëjë bashkëbiseduesin të ndihet i frikësuar dhe në një situatë të pakëndshme. Është intense por ka një kufi të të parit. Tek njerëzit karizmatikë kjo shfaqet si një fuqi e kontaktit me sy por pa të bezdisur.

Je i aftë të lexosh emocionet

Përfshirja e reagimeve emocionale për t’iu përshtatur situatës është një aftësi e njerëzve karizmatikë. Por ata nuk do të dinin të përshtateshin mirë nëse ata nuk do të dinin të lexonin shprehitë e personit që po flet. Ata nuk shohin vetëm shprehitë e fytyrës, të cilat janë të parët që vihen re por edhe dinë të kuptojnë emocionet që të tjerët duan të shfaqin apo të fshehin.

Nuk humbet rast të përshëndesësh

Ti kushtosh kohë tjetrit që ta përshëndesësh apo ta pyesësh si është tregon që je i gëzuar që po e sheh atë person dhe nuk po ja thua thjesht për formalitet. Harxhoje atë kohë të të përshëndeturit dhe lidhu realisht me tjetrin dhe mëso të reja mbi të.

Nuk je përjashtues

Prezantimi me njerëz të gjeneratave të ndryshme, kualifikim dhe kulturave të ndryshme të ndihmon që të dukesh karizmatik pavarësisht se me kë je. Sa më shumë që të dalësh dhe ndërveprosh me njerëzit, aq më shumë do të kuptosh diversitetin e njerëzve. Do të kuptosh se jo të gjith reagojnë në mënyrë të njëjtë.

Të fundit