HomeShërbimet tonaKëshillimetSelfi dhe shëndeti mendor
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Selfi dhe shëndeti mendor

Selfi është bërë një temë shumë interesante për studiuesit, të cilëve popullariteti i autofotografisë u ka hapur probleme kërkimore të ndikimit të saj në shëndetin mendor të të rinjve dhe të rriturve

Një selfi është një foto që zakonisht shpërndahet përmes medieve sociale. Edhe pse njerëzit gjithmonë kanë dashur të bëjnë fotografi të tyre dhe njerëzve të tjerë, me një aparat fotografik selfi kjo ka sjellë një efekt ekstrem.

Edhe pse në shikim të parë një selfi nuk është asgjë domethënëse, është interesante që shumë nuk e dinë që selfi i tepërt ka shkaktuar aksidente fatale në vitet e fundit dhe është gjetur një lidhje e fortë midis selfi dhe narcizmit, mungesës së vetëvlerësimit, vetmisë, depresionit dhe shumë problemeve të tjera. që lidhen me shëndetin mendor.

 

Studiuesit zhvilluan një shkallë në lidhje me përdorimin e autografëve në të cilën ata morën nga të anketuarit gjashtë arsye kryesore pse bëjnë selfi:

-konkurs shoqëror – për të marrë më shumë miq dhe ndjekës në rrjetet sociale,

-duke kërkuar vëmendje – për të marrë më shumë vëmendje nga njerëzit e tjerë,

-ndërtimi i vetëbesimit – të kesh një mendim më pozitiv për veten tënde,

-prezantimi i mjedisit – bërja e vetë-fotografive në vende të caktuara në natyrë në mënyrë që të ndiheni mirë dhe t’u tregoni të tjerëve,

-modifikimi i humorit – për t’u ndjerë më mirë dhe për të përmirësuar gjendjen shpirtërore,

-harmonizimi subjektiv – në mënyrë që të përshtatet në bashkësinë shoqërore.

Rezultatet e hulumtimit treguan se njerëzit që bëjnë dhe publikojnë tepër selfi janë më shpesh të motivuar për një sjellje të tillë për shkak të kërkimit të vëmendjes, prezantimit të mjedisit dhe konkurrencës sociale,

 

 

Previous article
Next article

Të fundit