HomeFokusDita Botërore e Shëndetit Mendor: Natyra ua përmirëson njerëzve shëndetin mendor
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Dita Botërore e Shëndetit Mendor: Natyra ua përmirëson njerëzve shëndetin mendor

Dalja në natyrë vërtet se ju ndihmon ta përmirësoni mirëqenien mendore, sipas në raporti të publikuar në Ditën Botërore të Shëndetit Mendor.

Hulumtimi nga “The Wildlife Trusts” ka zbuluar se kontakti me natyrë u ndihmon atyre me shëndet të dobët mendor ta rrisin disponimin.

Personat që kanë probleme me ankth, stres dhe depresion raportojnë se ndihen shumë më mirë – fizikisht dhe emocionalisht – pasi marrin në projekte në natyrë.

Dom Higgins, menaxher i natyrës dhe mirëqenies në “The Wildlife Trusts”, ka thënë se dëshirojnë që doktorët të fillojnë t’ua përshkruajnë pacientëve daljen në natyrë.

Sipas tij, kjo do t’iu ndihmonte agjencive shëndetësore shtetërore të kursejnë para, por edhe do të ndihmonte në rikuperimin e natyrës.

Të fundit