HomeShërbimet tonaLife Coach Zakonet e njerëzve më të pasur në botë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

 Zakonet e njerëzve më të pasur në botë

Harv Eker pati thënë njëherë: “është aritmetikë e thjeshtë: të ardhurat tuaja mund të rriten vetëm deri në atë masë që ju mundeni.” Do të thotë që pasuria nuk ka të bëjë vetëm me punën, por ka të bëjë edhe me mënyrën tuaj të të menduarit.

Njerëzit e pasur investojnë në fitime 24 orë në ditë, duke bërë gjëra të zakonshme, por jo si njerëzit e zakonshëm. Ne mësuam për zakonet e njerëzve më të pasur në botë dhe shpresojmë se këto gjëra do t’ju nxisin edhe ju!

 

Ata nuk shpenzojnë para për rroba të firmato

Themeluesi i Facebook Mark Zuckerberg dikur shpjegoi se kjo e ndihmon atë të mos shpërqendrohet nga qëllimet globale. Ai vesh çdo ditë një këmishë gri, sepse, sipas filozofisë së tij, ai dëshiron të drejtojë jetën e tij në mënyrë që ai të marrë sa më pak vendime për çdo gjë, dhe t’i shërbejë më mirë komunitetit të tij. Ideja këtu nuk është që të bëhemi si Marku apo Bezzos, por në reduktimin e rutinave tona të cilat na thithin energji mendore, dhe sa herë gjendeni përballë dy apo më shumë opsioneve duhet të vendosim, dhe sa herë vendosim, mbi-mendojmë, e kjo bjerr energjitë.

“Ndjehem sikur nuk jam duke e bërë siç duhet punën time nëse harxhoj nga energjia ime për gjëra që janë pa kuptim ose joserioze për jetën time, në mënyrë që të mund t’i kushtoj gjithë energjinë time vetëm ndërtimit të produkteve dhe shërbimeve më të mira.”

Meqë ra fjala, njeriu i dytë më i pasur në botë, Bill Gates gjithashtu preferon gjëra të lira. Për shembull, ai vesh një orë dore Casio Illuminator W214H-1AB, e cila kushton 24 dollarë. Miliarderi vetë flet me gëzim për atë se sa kushtojnë disa produkte të cilat ai përdor.

 

Ata hanë ushqim të shëndetshëm.

Shkrimtari, folësi publik dhe filantropi Toni Robbins arriti një vlerë neto prej 500 milion dollarësh. Ju mund të mendoni se ai e shpenzon atë në verë të shtrenjtë dhe biftekë të pjekur në skarë. Por në realitet, ai gjithmonë ndjek një dietë të shëndetshme që e merr atë gjatë ditëve të tij të punës.

 

Ata kanë një ditar.

Njerëzit e pasur e kalojnë kohën e tyre në mënyrë produktive. Në librin e tij rreth zakoneve të përditshme të individëve të pasur, Tom Corley përshkruan disa nga dallimet midis zakoneve të të pasurve dhe të varfërve. Ai shprehet se 81% e njerëzve të pasur mbajnë një listë me gjërat për të bërë në krahasim me 19% të njerëzve të varfër. Ai beson se ky është një nga zakonet kryesore të njerëzve të pasur. Lista duhet të përfshijë gjëra që kanë një mundësi prej 80% për t’u përfunduar brenda një dite. Pastaj në mbrëmje, duhet të përmblidhni rezultatet.

 

Ata e kufizojnë ditën e tyre të punës.

Murray Newlands është një sipërmarrës, investitor dhe këshilltar biznesi që punon me shumë njerëz jashtëzakonisht të pasur. Ai thotë se të mos punosh në mbrëmje është po aq e rëndësishme sa të punosh në mënyrë produktive gjatë gjithë ditës. Ai rekomandon që pas orës 6 p.m. t’i kushtoni kohë vetes dhe të mos kontrolloni as një email ose të mos i përgjigjeni asnjë telefonate.

 

Ata investojnë në marrëdhënie.

Tom Corley ka një këshillë tjetër të mirë. Ai beson se 79% e sipërmarrësve të suksesshëm kalojnë 5 ose më shumë orë çdo muaj në rrjet. Kjo do të thotë të qëndroni në komunikim të vazhdueshëm me njerëz të suksesshëm, të cilët mund të ndajnë përvojat e tyre me ju dhe të flasin për idetë e tyre më të mira. Rrjetëzimi me të tjerët në industrinë tuaj do të merrni njohuri nga ata që kanë bërë tashmë gabime të kushtueshme dhe do të mund të mbroni veten për të mos i përsëritur.

 

Ata dëgjojnë/lexojnë lajmet.

Njeriu i pestë më i pasur në planet, Warren Buffett, gjithashtu e adhuron leximin. Ai lexon rreth 6 gazeta në ditë. Ai shpjegon: Shikoni, puna ime është në thelb vetëm që të lidh gjithnjë e më shumë fakte dhe informacione, dhe herë pas here të shoh nëse këto lidhje më shtyjnë të veproj.

 

Të fundit