HomeShërbimet tonaKëshillimetBurrat kanë frikë nga këto gra
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Burrat kanë frikë nga këto gra

Psikologia Lilia Akhremchik flet për një grua të fortë, të pavarur dhe të vetë-mjaftueshme dhe frikën e burrave. ”Unë e di që disa burra janë shumë të tërhequr nga koncepti i “gruas së fortë”. Ata shpesh e barazojnë fjalën “e fortë” me “të pavarur” dhe “të vetë-mjaftueshme” dhe janë veçanërisht të irrituar. Unë mendoj se ekziston frika e mos dashurimit pas kësaj, sepse përkufizimet e këtyre fjalëve duket se nënkuptojnë se një grua e tillë nuk ka nevojë për një burrë. Kjo nuk është e vërtetë.”

 

Gratë e forta

Kjo është gruaja që ka një bërthamë të brendshme ose thënë ndryshe, një karakter të fortë. Jo e lig dhe mizore, por e vendosur. Është një person që ka parime, besime dhe vullnet të rregullit që ju lejon të përballeni me pothuajse të gjitha fatkeqësitë në jetë. Fjala “e fortë” mund të zbatohet edhe për burrat, por kjo nuk do të thotë forcë fizike. Një person i fortë është ai që ngrihet në këmbë pas çdo vështirësie që kalon. Në këtë kuptim, është mirë që një burrë të ketë një grua të fortë afër. Sepse ajo nuk do të qajë nëse sëmureni: ajo do t’ju shërojë dhe do të bëjë gjithçka që mundet. Ajo nuk do t’ju mundojë për mungesë parash, nëse e humbni punën, ajo do të punojë vetë. Do të rrisë fëmijët, pavarësisht nëse keni qenë në një udhëtim pune për gjashtë muaj apo gjithmonë afër. Gratë e forta, të cilat punuan në fabrika dhe ferma kolektive për 12-14 orë, e tërhoqën luftën. Pra, pushteti nuk ka gjini. Kjo është një kategori universale njerëzore.

 

Gratë e pavarura

Kjo është fjalia më e dhimbshme për burrat, sepse shumica e tyre tentojnë të dëmtojnë pavarësinë e grave. Ose kështu e perceptojnë fjalën. Por një grua e pavarur është një bonus i shtuar për një burrë. Qëndron fort edhe pa ty. Ajo nuk do të varet në qafë ose do të kapet pas këmbëve: “Epo, më merr me vete… Epo, merre…”, ajo do të ketë shumë gjëra për të bërë. Ajo nuk do të kërkojë para, do të ketë të vetat. Ajo do të pranojë një dhuratë vetëm kur ju doni ta kënaqni atë, ajo nuk do t’ju shesë marrëdhëniet për dhurata. Ju mund të jeni të sigurt se nëse ajo është me ju, kjo është për shkak se ajo ju do dhe jo sepse ka nevojë për një apartament, fonde, punë ose ndonjë gjë tjetër. Liria e saj e zgjedhjes ju frikëson, por është ajo që duhet t’ju japë sigurinë se jeni më i miri për këtë grua.

 

Gratë e vetë-mjaftueshme

Përsëri, ata e vendosën atë si një sinonim për fjalën “i pavarur”. Nuk është e njëjta gjë. Çdo person i pjekur psikologjikisht duhet të jetë i vetëmjaftueshëm. Kjo nuk do të thotë që ata nuk kanë nevojë për shoqëri, do të thotë një personalitet i plotë. Një person që ka realizuar, në mos të gjitha komplekset e tij, shumë prej tyre. Një person që e ka njohur thelbin e tij dhe mund të luajë, duke ndryshuar maska, lehtë dhe lirshëm, ose thjesht të jetojë me vetëdije pa maska. Një person që nuk ka nevojë për një person tjetër të afërt për të qenë i lumtur. Tjetri mund ta bëjë përvojën e disa momenteve më të thella dhe më të pasura, por nuk mund të përcaktojë nëse do të jeni të pakënaqur apo të lumtur. Një grua e pavarur dhe një burrë i mbështetur në vetvete, hyn vullnetarisht në një marrëdhënie. Ata përpiqen të ndiejnë dashuri së bashku, të zbulojnë disa nga anët e tyre, duke dhënë dhe marrë. Një grua e pavarur nuk do të bjerë në varësinë e dashurisë, duke torturuar një burrë me tekat e saj. Një grua e pavarur thjesht nuk do të ketë nevojë për të.

Të fundit